"800 mil RSD dali za aerodrom, sada će u vrtiće i ulice"

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović očekuje da će Skupština grada, na kojoj odbornici odlučuju o ustupanju Aerodroma "Konstantin Veliki" državi,

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.06.2018.

11:16

Foto: Thinkstock

odlučiti "u interesu grada Niša, svih građana, a ne pojedinih političkih organizacija".

"Očekujem da ćemo doneti odluku u interesu budućnosti aerodroma, koja će biti usmerena na razvoj investicija od strane države, jer više od nekoliko decenija aerodrom nema veliki investicioni zahvat, kao što ga očekujemo u narednom periodu", rekao je Bulatović za RTS.

Napomenuo je da su date državne garancije i predsednika Srbije za aerodrom, koji nije lokalni već regionalni.

"Grad je unazad od 2009. uložio preko 800 miliona dinara za subvencije, bilo za rad samog aerodroma ili funkcionisanje avio-kompanija. Sva ta sredstva biće usmerena za izgradnju infrastrukture, vrtića, ulica i za sve ono što su potrebe građana", rekao je Bulatović.

Gradonačelnik Niša naglasio je da grad nije bio u stanju da izvrši obaveze koje su stvorene pre 10 godina.

"Ugovor koji je sklopljen pre 10 godina od onih koji danas protestuju i dušebrižnici koji štite ono što je SNS postigao, stvorili su takve obaveze za grad koje grad nikad za ovih 10 godina nije bio u stanju da izvrši. Radi se o milijardama i naravno da je ovo dobro rešenje, koje će se danas usvojiti", rekao je gradonačelnik.

Sednica Skupštine grada Niša, na kojoj treba da se raspravlja o predaji aerodroma "Konstantin Veliki" državi, počela je u osam časova.

Sednica je zakazana dan pre isteka zakonskog roka od 90 dana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

8 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: