Stižu mašine u centar BG: Radiće 24/7 i to 420 dana

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će danas biti otvoren tender za rekonstrukciju Trga republike u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2018.

14:05

Stižu mašine u centar BG: Radiće 24/7 i to 420 dana
Foto: Thinkstock

On je za televiziju Pink rekao da je okvirna vrednost tendera procenjena na 930 miliona dinara sa PDV-om, da se nada da će radovi početi tokom avgusta i da je predviđeno da traju 420 dana.

"Kompleksna je rekonstrukcija, radiće se cevi, struja, kompletna instalacija, vodovod, kanalizacija, granitne ploče...", kazao je Vesić.

On je kazao da će se Trg republike raditi 24 časa, da je to jedan od uslova tendera, kao i da će građani u svakom trenutku moći da prate rekonstrukciju.

Prema njegovim rečima, saobraćaj će se odvijati i dalje, ali će to biti zona usporenog kretanja vozila.

Najavio je i izgradnju zgrade Opere i baleta na mestu sadašnjeg Staklenca, kao i rekonstrukciju kompletne Karađorđeve ulice.

Vesić je najavio da će 3. jula biti otvoren tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice, koja će, kaže, biti kompletno rekonstruisana od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zajedno sa Savskim kejom.

"Grad se menja. Ispunjavamo jedno po jedno obećanje", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: