Kako na brzinu napustiti vozom Beograd? Vrlo teško!

Kako na brzinu napustiti vozom Beograd? Na brzinu, vrlo teško.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

18:25

Kako na brzinu napustiti vozom Beograd? Vrlo teško!
(Foto: Thinkstock)

Da biste to uradili morate posvetiti vreme, kako bi saznali sa koje od nekoliko beogradskih stanica vaš voz kreće na željenu destinaciju. Dodatni problem predstavlja i zatvaranje dosadašnje glavne stanice prvog jula. Istraživali smo, kuda i kako se kreću beogradski vozovi.

Da biste iz Beograda uopšte otišli negde vozom,neophodno je da prvo odete do železničke stanice. Ipak, pre svega toga neophodno je da se raspitate koja vam zapravo železnička stanica treba. U ovom trenutku u Beogradu vozovi polaze sa ukupno pet različitih mesta.

Predlažemo da se u ovom kratkom kursu upoznavanje železničke mreže Beograda, upoznate sa ovom mapom. Trebaće vam.

Za početak znajte da su tih pet pomenutih stanica Zemun, Beograd Dunav, Beograd Centar odnosno Prokop, Topčider i još desetak dana, Glavna železnička stanica.

Propitali smo i nadležne, odgovori su bili tačni, ali....

"Mi smo u toku svih dešavanja, ali običan putnik, verovatno njemu je problem malo da isprati sve to sto se desava“, kaže Milan Maksimović, infrastruktura Železnice Srbije

Ukidanje dosadašnje glavne stanice, promeniće dosta toga. Od prvog jula, međunarodni saobraćaj, preseliće sa na stanicu Prokop. Voz za Bar, već je prebačen na Topčider. Ostale relacije unutar granica naše države nalaze se na stanicama ZEMUN, BEOGRAD DUNAV i PROKOP, koji će od 1. jula postati glavna Beogradska stanica.

"Posto su gradovi veliki kao što je veliki i Beograd, naravno da više stanica mora da opslužuje železnicu, ne samo jedan. Putnicima je mnogo lakše i bliže da dođu u neku susednu stanicu u kojoj vozovi staju.

A da biste znali gde vozovi staju, predlažemo vam da pomoć potražite na internetu, gde se mogu naći detaljne informacije o svim pravcima.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: