"Završena dokumentacija, spremno za Preljina - Požega"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se očekuje da Koridorom 10 do kraja godine prođe 54 miliona vozila.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 19.06.2018.

17:57

(Foto: Thinkstock)

To je za 20 miliona više nego 2012. godine.

Prisustvujući početku asfaltiranja deonice puta od Bancareva do Crvene reke, duge 12,3 kilometra, ministarka je najavila da će Koridor 10 biti završen do kraja godine, a da su "najproblematičnije" deonice u Grdeličkoj i Sićevačkoj klisuri već završene.

"Studije i analize pokazuju da će završetkom Koridora 10 broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom biti smanjen između 10 i 20 odsto, a vreme i troškovi prevoza putnika i robe biće smanjeni za 20 do 25 odsto", kazala je Zorana Mihajlović novinarima.

Ona je najavila da će država naredne godine uložiti oko pet milijardi evra u putnu infrastrukturu.

"Završena je dokumentacija za Moravski koridor i radovi bi trebalo da počnu naredne godine, a takođe naredne godine počeće radovi na deonici Koridora 11 od Preljine do Požege. Za tu deonicu smo pripremili dokumentaciju i završili eksproprijaciju", kazala je Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da će naredne godine početi izgradnja autoputa od Niša preko Merdara do Prištine, a prva deonica koja će se raditi biće Niš-Pločnik.

"Razgovaramo o izgradnji Fruškogorskog koridora i radimo dokumentaciju za deo autoputa između Rume i Šapca. U planu je i izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica i to su investicije bez železnice i aerodroma", najavila je ministarka.

Dodala je i da su planirane značajne investicije u niški aerodrom i u aerodrom "Nikola Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: