"Uvažiti činjenice, 'Konstantinu' treba pomoć države"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović očekuje da će Skupština grada Niša u zakonskom roku uraditi sve poslove u vezi sa aerodrom “Konstantin Veliki”.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

16:26

(Foto: Thinkstock)

Ponovila je da i dalje misli da ta vazdušna luka ne može da se razvija bez pomoći države.

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanje u vezi sa niškim aerodromom, rekla da je aerodrom “Konstantin Veliki” planirao da prikaže 2,5 miliona dinara profita u prva tri meseca ove godine, a zapravo ostvaruje gubitak i ne može da funkcioniše bez zajedničkog rada svih, i pomoći države i grada.

Prema njenim rečima, svi takozvani eksperti koji danima govore da se nešto otima Nišu, time zapravo nanose štetu građanima, Nišu i Srbiji.

“Očekujem da, kada se odluka bude donosila u Skupštini grada Niša, ljudi pogledaju papire i dokumenta. Ovde je nevažno baviti se bilo kakvom vrstom politike, nego pogledati činjenice i videti šta je naš cilj”, kaže Mihajlovićeva.

Dodala je da treba videti da li hoćemo da razvijamo niški aerdorom ili ne.

“Ako hoćemo, onda država treba da ulaže u aerodrom i to tako što će u tom smislu i da vodi računa o njegovom upravljanju, radu i razvoju”, rekla je ministarka.

Podsetila je da je aerodrom u Nišu imao 1.000 putnika pre nego što se Vlada Srbije uključila u njegov razvoj i da je u tu vazdušnu luku Vlada uložila devet miliona evra.

“Mi smo taj aerodrom podigli i u tom smislu imamo određeni veći broj putnika nego što se možda čak i očekivalo”, rekla je Mihajlovićeva, koja je danas obišla deo istočnog kraka Koridora 10 od Niša do Dimitrograda.

Ranije je Vlada Srbije odlučila da se aerodrom u Nišu da na upravljanje državi. U međuvremenu o tome je trebalo da se izjasni Skupština grada Niša, koja je bila zakazana ali i odložena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: