Nedimović pregovara - da maline budu bar 125 RSD

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da je razgovarao s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem o ceni maline.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.06.2018.

15:02

Nedimović pregovara - da maline budu bar 125 RSD
Foto: Thinkstock

Kako je naveo, Nedimović je potvrdio da pregovara sa vlasnicima hladnjača da otkupnu cenu malina povećaju na 125 do 135 dinara po kilogramu.

Radović je rekao da ga je ministar poljoprivrede pozvao pošto je Asocijacija malinara najavila proteste i da je obećao da će raditi na problemu niske otkupne cene malina.

Malinari su jutros najavili mirne proteste vožnjom automobilima po svim gradovima u Srbiji u petak, 22. juna, zbog niske otkupne od 50 do 80 dinara po kilogramu malina.

"Ministar Nedimović je rekao da je juče imao sastanak s vlasnicima hladnjača, i da će i danas sa njima razgovarati kako bi rešili problem prebacivanja smrznute maline iz hladnjača na jugu u veća skladišta u centralnoj Srbiji da bi mogao da se nastavi otkup", kazao je Radović.

Na pitanje kako će se rešiti probleme niske otkupne cene, Nedimović je, po rečima Radovića, obećao da će otkupljivači morati da povećaju cenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: