Put kojim će Srbija da izađe na more

Vrednost novog investicionog ciklusa u infrastrukturi, sa projektima koji treba da počnu da se realizuju, iznosi oko pet milijardi evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.06.2018.

16:11

Put kojim će Srbija da izađe na more
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

To je istakla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za današnju "Politiku" precizirala da novi investicioni ciklus, između ostalog, uključuje projekte izgradnje Fruškogorskog i Moravskog koridora, auto-puta Niš-Merdare-Priština, kao i projekat auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Prema njenim rečima, vrednost investicija koje se danas realizuju i koje su dogovorene je oko 16 milijardi evra, dok se vrednost novih investicija koje treba da počnu da se realizuju procenjuje na oko pet milijardi evra.

"Za Fruškogorski koridor imamo završenu dokumentaciju za tri deonice i četvrta se radi. Imamo Memorandum sa kineskim CRBC-om, a sledeće nedelje počinju razgovori o komercijalnom ugovoru. Očekivana vrednost izgradnje je oko 400 miliona evra. Nadamo se da bi do jeseni trebalo da se dogovorimo, a radovi ne mogu da počnu pre sledeće godine, između marta i maja", rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o drumskom Koridoru 11 i izgradnji auto-puta Niš-Merdare-Priština, potpredsednica Vlade rekla je da je za Srbiju važno da kroz Crnu Goru i Albaniju dobije izlaz na more, ali i da obezbedi auto-put za naše stanovništvo koje živi na tom području, kao i brži protok robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: