"Etihad ne ide iz Er Srbije, radi se najbolje što se može"

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da se kompanija Etihad ne povlači iz vlasništva u Er Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2018.

09:50

(Foto: Thinkstock)

Mihajlović je za nedeljno izdanje lista Politika rekla da postoji i plan da tokom ove godine budu otvorene nove avio-linije iz Beograda ka Pekingu i Kanadi.

Upitana kakvo je bilo prošlogodišnje poslovanje Er Srbije pošto je kompanija Etihad objavila pre tri dana da je u 2017. godini imala gubitak od 1,52 milijarde dolara, Mihajlovć je rekla da je prema podacima koje ima "u datim okolnostima najbolje što može".

"Za nas je važno da nacionalna kompanija ostane i opstane na ovom području, snažna kao što je bila ranijih godina", rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da očekuje da će krajem septembra biti završeno peuzimanje preduzeća Aerodrom "Nikola Tesla" koje je dato u koncesiju francukoj kompaniji "Vansi", i da će posle toga Vlada Srbije objaviti ugovor sa koncesionarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: