Telenor banka zvanično u rukama PPF grupe

Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji 100 odsto vlasništva Telenor banke češkoj investicionoj PPF grupi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 15.06.2018.

18:09

Telenor banka zvanično u rukama PPF grupe
Foto: Thinkstock

Sticanje većinskog vlasništva u Telenor banci od PPF grupe uslovljeno je korporativnim i regulatornim saglasnostima Narodne banke Srbije, što je najvažniji korak u daljem procesu, kao i Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije i Agencije za zaštitu konkurencije Republike Crne Gore, navodi se u saopštenju Telenor banke.

PPF je najveća investiciona grupa u centralno - istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije.

Telenor banka deo je Telenor grupe, mobilnog operatora.

Telenor je u septembru 2014. otvorio Telenor banku, prvu onlajn banku u Srbiji, koja trenutno broji više od 390.000 korisnika.

Podsetimo, potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da ne očekuje drastične promene kada je reč o zaposlenima u Telenoru. "Ne verujem da će tu biti bilo kakvih otpuštanja, ali sam siguran da će biti novih investicija", rekao je Ljajić.

Norveški Telenor kupio je u julu 2008. srpsku kompaniju mobilne telefonije Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera za 1,513 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: