Telenor banka zvanično u rukama PPF grupe

Beograd -- Telenor grupa potpisala je ugovor o prodaji 100 odsto vlasništva Telenor banke češkoj investicionoj PPF grupi.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pročitajte još:

- Telenor potvrdio: Prodali kompaniju u Srbiji

- Direktorka o prodaji: Posle 11 godina u Srbiji...

-Šta znači prodaja Telenora?

Sticanje većinskog vlasništva u Telenor banci od PPF grupe uslovljeno je korporativnim i regulatornim saglasnostima Narodne banke Srbije, što je najvažniji korak u daljem procesu, kao i Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije i Agencije za zaštitu konkurencije Republike Crne Gore, navodi se u saopštenju Telenor banke.

PPF je najveća investiciona grupa u centralno - istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije.

Telenor banka deo je Telenor grupe, mobilnog operatora.

Telenor je u septembru 2014. otvorio Telenor banku, prvu onlajn banku u Srbiji, koja trenutno broji više od 390.000 korisnika.

Podsetimo, potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da ne očekuje drastične promene kada je reč o zaposlenima u Telenoru. "Ne verujem da će tu biti bilo kakvih otpuštanja, ali sam siguran da će biti novih investicija", rekao je Ljajić.

Norveški Telenor kupio je u julu 2008. srpsku kompaniju mobilne telefonije Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera za 1,513 milijardi evra.

strana 1 od 262 idi na stranu