Rusi nam sređuju pruge, niče i dispečerski centar

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom ruske kompanije RŽD internešenel o završetku preostalih projekata iz ruskog kredita.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.06.2018.

16:16

Rusi nam sređuju pruge, niče i dispečerski centar
Foto: Thinkstock

Reč je o kreditu za modernizaciju železnice i novom projektu izgradnje dispečerskog centra na železnici.

Ona je rekla da je jedan od ciljeva u okviru modernizacije železnice izgradnja novog dispečerskog centra, koji će omogućiti da se saobraćaj na rekonstruisanim i modernizovanim prugama odvija maksimalno efikasno.

"Kao zemlja koja se strateški opredelila za ogromna ulaganja u železničku infrastrukturu, želimo da Srbija dobije dispečerski centar koji će tehnološki biti potpuno moderan i koji će doneti nove funkcije u odnosu na sistem koji sada imamo", rekla je Mihajlović.

Prvi zamenik generalnog direktora RŽD internešenel u Srbiji Mansurbek Sultanov rekao je da je ta kompanija potpuno posvećena realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, od Stare Pazove do Novog Sada, jer je to prioritet u razvoju srpske železnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: