Rusi nam sređuju pruge, niče i dispečerski centar

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom ruske kompanije RŽD internešenel o završetku preostalih projekata iz ruskog kredita.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Reč je o kreditu za modernizaciju železnice i novom projektu izgradnje dispečerskog centra na železnici.

Ona je rekla da je jedan od ciljeva u okviru modernizacije železnice izgradnja novog dispečerskog centra, koji će omogućiti da se saobraćaj na rekonstruisanim i modernizovanim prugama odvija maksimalno efikasno.

"Kao zemlja koja se strateški opredelila za ogromna ulaganja u železničku infrastrukturu, želimo da Srbija dobije dispečerski centar koji će tehnološki biti potpuno moderan i koji će doneti nove funkcije u odnosu na sistem koji sada imamo", rekla je Mihajlović.

Prvi zamenik generalnog direktora RŽD internešenel u Srbiji Mansurbek Sultanov rekao je da je ta kompanija potpuno posvećena realizaciji projekta izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, od Stare Pazove do Novog Sada, jer je to prioritet u razvoju srpske železnice.

Vesti

Dinar se budi, kurs 118,145

Beograd -- Zvanični srednji kurs dinara iznosiće sutra 118,1454 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija ponedeljak 18.06. 18:13 Komentara: 0
strana 1 od 9629 idi na stranu