Pančevo dočekalo NIS-ov „karavan“ društvene odgovornosti

NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ nastavlja put kroz gradove i opštine u Srbiji, a ovoga puta zaustavio se u Pančevu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

14:56

Pančevo dočekalo NIS-ov „karavan“ društvene odgovornosti
Foto: Nis

U Pančevu je obeležena decenija uspešne saradnje kompanije i lokalne zajednice tokom koje je realizovano 132 projekta koji su značajno doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom boljitku Pančeva i okoline.

Višegodišnje partnerstvo NIS-a i opštine Pančevo krunisano je svečanim događajem u Narodnom muzeju u Pančevu čiju je rekonstrukciju, u cilju promocije i održavanja kulturnog nasleđa, podržala kompanija NIS u okviru svog programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”.
Foto: Nis
Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Grada Pančevo, Saša Pavlov, prvi zamenik Generalnog direktora kompanije NIS, Andrej Tučnin, predstavnici NIS-a, kao i mnogobrojni nosioci projekata realizovanih tokom desetogodišnje saradnje.

Kompanija NIS je prepoznala značaj unapređenja kvaliteta života podrškom različitim projektima koji doprinose razvoju lokalne zajednice u kojoj kompanija posluje. Tako je u okviru programa „Zajednici zajedno“, NIS u Pančevu podržao 132 projekta dok je kroz ovaj program i ostale NIS-ove programe društvene odgovornosti do sada u Grad Pančevo uloženo skoro 152 miliona dinara.
Foto: Nis
Među mnogobrojnim projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite kompanija je između ostalog pomogla modernizaciju Kulturnog centra u Pančevu, podržala podizanje funkcionalnosti zgrade Doma omladine u Pančevu, a značajna sredstva su uložena u opremanje i osavremenjivanje školske laboratorije pančevačke Tehničke škole „23. Maj“ koja je u saradnji sa NIS-om od ove godine kreirala i novi obrazovni profil - Tehničar za preradu nafte i gasa.

Gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, istakao je da je NIS perjanica razvoja Grada Pančeva i izrazio zadovoljstvo saradnjom NIS-a i lokalne samouprave:

„Želeo bih da se zahvalim kompaniji NIS i ljudima koji rade u Rafineriji nafte Pančevo kao sastavnom delu NIS-a na izuzetnoj saradnji kako u privrednom sementu, tako i na polju društveno-odgovornog poslovanja koji ne razvijamo samo kroz program kompanije „Zajednici zajedno“ već i kroz druge projekte društvene odgovornosti NIS-a. Uveren sam da neke manifestacije koje odlikuju Grad Pančevo najverovatnije ne bi bile organizovane na tako visokom nivou da nije bilo podrške koju je pružio NIS kroz program „Zajednici zajedno“. Reč je o projektima iz svih oblasti društvenog života grada - obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije što je posebno značajno za našu zajednicu. Uveravam Vas da kompanija NIS ima pouzdanog partnera u lokalnoj samoupravi i siguran sam da će i u narednim godinama saradnja NIS-a i Grada Pančeva biti još jača, na korist svih naših sugrađana“, istakao je Pavlov.
Foto: Nis
Prvi zamenik Generalnog direktora NIS-a, Andrej Tučnin, ovim povodom je izjavio:

"NIS i Grad Pančevo sarađuju već celu deceniju u okviru programa društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“, a u proteklih deset godina zajedno sa Gradom Pančevo realizovali smo 132 društveno-odgovorna projekta vođeni zajedničkim ciljem – da unapredimo kvalitet života tamo gde živimo i radimo. Uveravam Vas da će NIS nastaviti da doprinosi razvoju i unapređenju lokalne zajednice na dobrobit svih građana Grada Pančeva i okoline.“

Razvoj partnerskih i prijateljskih odnosa sa lokalnim samoupravama, kao i unapređenje uslova života i rada građana i institucija u lokalnoj zajednici predstavlja temeljnu praksu koju kompanija NIS razvija od 2009. godine, a u protekloj deceniji NIS je u unapređenje kvaliteta života u 11 gradova i opština širom Srbije uložio više od milijardu dinara i realizovao preko 900 projekata. Od ove godine, programu „Zajednici zajedno“ priključuje se i Grad Požarevac, kao 12. lokalna zajednica, čime NIS potvrđuje svoju posvećenost unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicima u kojima kompanija posluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: