"NIkada u istoriji nismo imali, a pričaju nešto za Jorgovanku"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se plata pibližava vrednosti od 500 evra, ali i da to nije dovoljno.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol
Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Vučić je istakao da je prosečna plata porasla sa 336 evra na 425 evra.

"Znate da će biti značajnog povećanja pre kraja godine, više od 7 odsto, pa vi sami izračunajte", rekao je Vučić, dodajući da raste plata, ali i minimalac.

"Da li je to dovoljno? Pa nije, ali Srbija više nije pred bankrotom", kaže on.

Vučić je istakao i da je nezaposlenost problem broj jedan u Srbiji na kome se radi

"Da radimo i zaradimo više, a onda će nam i plate biti više", dodao je on, ističući da ljudi to vide, poštuju marljivost i vredne ljude, i da govorimo o ogromnim promenama u Srbiji.

"Pričaju nešto za Jorgovanku Tabaković, a kada ste imali u poslednjih šest godina stabilniji dinar, kada smo to imali u istoiji, od naših kovanica? - Nikada", rekao je Vučić, ističući da nikada nismo imali stabilniji devizni kurs i stabilniju inflaciju.

"Inflacija je apsolutno pod kontrolom, devizni kurs godinama na istom nivou, to pokazuje snagu monetarne i fiskalne politike i zato ovoliko kompanija i dolazi u Srbiju", zaključio je on.

Vučić je najavio i da će za dvadesetak dana u jedan od četiri grada u Srbiji stići nova velika investicija, poručujući gradonačelnicima da se spreme da predstave svoj grad.

Vesti

strana 1 od 262 idi na stranu