Potpisano: Vranje dobija nova postrojenja

Beograd -- Ugovori o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kolektora u Vranju, u vrednosti 14,2 miliona evra, potpisani su u Vladi Srbije.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Novac za izgradnju tih postrojenja je obezbeđen u okviru programa sa Nemačkom razvojnom bankom KfW kojim se lokalnim samoupravama pomaže da reše probleme vodosnabdevanja i upravljanja otpadnim vodama.

Izgradnja fabrike za prečišćavanje opranih voda koštaće 11,7 miliona evra, a kolektora ka Vranjskoj Banji 2,6 miliona evra.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je to veoma važna investicija jer će kanalizacionu mrežu dobiti ne samo prigradska naselja već i sela sa teritorije tog grada.

"Do sada su u Vranju izgrađena tri kolektora za otpadne vode a u planu je izgradnja još dva. Biće rešen i problem deponije", rekao je Milenković. ; ;

Potpisivanju ugovora prisustovala je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović koja je rekla da je osnovno pravo svakog čoveka da ima čistu vodu za piće i uredno vodosnabdevanje.

Ona je zahvalila Nemačkoj razvojnoj banci na ulaganjima u projekte u Srbiji.

Ambasador Nemačke Aksel Ditman je kazao da je do 2000. godine Nemačka sa milijadom evra pomogla da se u 23 grada i opštine u Srbiji urede sistemi vodosnabdevanja i obezbedi tretman otpadnih voda.

Vesti

strana 1 od 262 idi na stranu