"Završavamo sve krakove auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je porast investicija koje se finansiraju iz državnog budžeta osnova rasta

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Novi ministar finansija Siniša Mali izjavio je i da Vlada razmišlja o eventualnom smanjenju akciza na gorivo kako bi se našlo najbolje rešenje za građane, a ne da bi se odgovorilo na proteste i zahteve sa ulica.

On je rekao i da je važno da novac za tu namenu raste iz godine u godinu.

Naveo je i da će ove godine biti završeni svi krakovi auto-puta ka Grčkoj i Bugarskoj i da je u toku rehabilitacija velikog broja kilometara pruga.

"Moj posao je da nađemo izvore rasta i kroz povećanje investicija", rekao je Mali, a na pitanje kako se snašao u novoj ulozi ministra finansija, s obzirom na to da su ga odmah po izboru sačekali razgovori sa MMF-om, kaže da je stekao iskustvo kao gradonačelnik Beograda, ali da su izazovi uvek različiti i da mu je čast što radi u Vladi Srbije.

"Posle samo dve nedelje mog mandata imao sam tu mogućnost da učestvujem u razgovorima i obavestim građane Srbije da smo napravili dogovore koji nam daju novi aranžman sa ovom institucijom i još veću sigurnost da godine koje dolaze po pitanju makroekonomske stabilnosti i novih investicija i razvoja naše privrede, budu više i bolje obećavajuće za naše građane", izjavio je Mali.

U vreme dok je bio gradonačelnik Beograda kaže da je mnogo toga urađeno na konsolidaciji javnih finansija, zbog čega je Beograd sada potpuno finansijski stabilan grad, a dobio je i kreditni rejting prvi put.

"Ono što nasleđuje novi gradonačelnik Beograda je stabilna gradska kasa, a ja imam priliku sada da to nasledim na nivou Republike", naveo je Mali na konferenciji za novinare.

Dodao je da je sada na svima u Vladi kao timu da u korist građana još više unaprede privredno okruženje i konkurentnost privrede, te da je posao svih da se sada bave stvaranjem uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Vesti

strana 1 od 262 idi na stranu