Turčin obilazi Srbiju, već u 15 opština traži lokaciju

Vlasnik velikog turskog preduzeća obilazi opštine po Srbiji, tražeći pogodnu lokaciju za izgradnju pogona, saznaje B92.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

12:42

Turčin obilazi Srbiju, već u 15 opština traži lokaciju
Foto: Thinkstock

Za sada još nema informacija o kojoj je kompaniji reč, ali je svakako potvrda da se talas turskih investicija širi.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović je na svom Fejsbuk profilu objavio da je u potrazi za budućom lokacijom obišao i industrijsku zonu u tom gradu.

„Paraćin je jedna od petnaestak opština koje je posetio što znači da je tek na početku procesa odabira moguće lokacije u Srbiji, od Vladičinog Hana do Kikinde“, naveo je Paunović.

Prema njegovim rečima, jedini razlog što je uopšte došao u Paraćin jeste postojanje infrastrukturom opremljene, planski pokrivene i imovinski rešene industrijske zone u vlasništvu opštine.

Odluka naravno zavisi od mnogo faktora, ali da nije industrijske zone Paraćin ne bi bio ni razmatran kao mogućnost, naveo je Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: