"Veće i penzije i plate, MMF insistira da se ne izlazi sa cifrom"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija ispunila sve uslove kako bi već u julu potpisala novi aranžman sa MMF, koji će trajati do januara 2021.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2018.

11:18

Foto: B92/Filip Èukanoviæ

Reč je o aranžmanu poznatijem kao "čuvarkuća", koji podrazumeva savetodavnu ulogu MMF, a ne finansijsku pomoć.

Mali je na konferenciji za novinare kazao da će ove godine biti ukinut Zakon o privremenom smanjenju penzija i to u potpunosti, a penzioneri koji nisu bili obuhvaćeni tim zakonom takođe će dobiti povećanje.

Koliko će povećanje tačno biti, znaće se u septembru, naveo je Mali.

„Još je rano da se izlazi sa ciframa, iako sve ide dobro. MMF insistira da se sa cifrom ne izlazi pre septembra“, kaže ministar finansija.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je i povećanje plata a iznos povećanja takođe će se znati u septembru.

Mali kaže da očekuje značajno povećanje plata ali i početak reformi platnih razreda i to od 2019. godine, što je zahtev MMF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: