"Dolazak Lidla - mnogo koristi za Srbiju"

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman izjavio je da je otvaranjem logističkog centra Lidl dao signal svom poslovanju u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

09:51

Foto: B92/Filip Èukanoviæ

Ditman je na otvaranju logističkog centra Lidla u Novoj Pazovi kazao da je Lidl primer sve intenzivnijih odnosa Nemačke i Srbije.

„Nemačka je za Srbiju trgovinski partner broj 1, obim razmene dostigao je 4,3 milijarde evra. U Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija, zapošljavaju 45.000 radnika i uložili su od 2000. godine dve milijarde evra“, naveo je Ditman.

Prema njegovim rečima, ulazak Lidla donosi velike prednosti Srbiji, a to su otvaranje radnih mesta širom zemlje, transfer znanja i tehnologija i ono što je najvažnije - uključivanje lokalnih dobavljača.

„Lidl je simbol saradnje između Srbije i Nemačke. Doprinosi daljem rastu privrednog rasta. Mi se koncentrišemo na povećanje zaposlenosti i generisanju veće tržišne vrednosti srpskih proizvoda“, naveo je Ditman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: