Srbija osposobljava još jedan aerodrom - 5,5 km od grada

Kruševac -- Predstavnici aerodroma "Nikola Tesla" Beograd i JP "Aerodrom Rosulje" potpisali su u Kruševcu protokol o unapređenju saradnje između dva aerodroma.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Vlaisavljević je dodao i da aerodrom "Nikola Tesla" ove godine očekuje najuspešniju sezonu u istoriji, budući da je početkom juna opsluženo dva miliona putnika, osam dana ranije nego prošle godine, a u prvih pet meseci ove godine sedam odsto više putnika nego u istom periodu prošle godine.

Time je beogradski aerodrom potvrdio opredeljenost da aerodromu Rosulje pruži potrebnu podršku i da aktivno učestvuje u obezbeđivanju propisanih uslova za njegovo osposobljavanje za vazdušni saobraćaj, navodi se u saopštenju beogradske vazdušne luke.

Protokol o saradnji su potpisali v. d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević i v. d. direktora JP "Aerodrom Rosulje" Dragana Pavlović.

"Drago mi je što smo danas u Kruševcu i što imamo priliku da pomognemo aerodromu Rosulje, koji se nalazi na oko 5,5 km od centra grada. Lokacija buduće piste nalazi se na 60 m većoj visini od samog grada i tokom godine ima samo 4-5 dana pod maglom, sa ružom vetrova od 97 odsto", izjavio je Vlaisavljević.

Kako je istakao, regionalna saradnja i razvoj aerodroma u okruženju u zajedničkom su interesu, jer će samo regionalna povezanost omogućiti uspešan odgovor na sve eventualne izazove.

Protokol, kako je istakao, predviđa i formiranje zajedničkog stručnog tima, koji će se baviti stručnim aspektima saradnje, poput izrade analiza i savetovanja, tehničkih rešenja i projekata.

Takođe, stručni tim će učestvovati u izradi predloga Studije razvoja aerodoma Rosulje koja će obuhvatiti predlog i način implementacije optimalnog modela održivog razvoja aerodroma "Rosulje".

Vesti

strana 1 od 262 idi na stranu