"Da li je cena goriva visoka, to će reći nadležna ministarstva"

Način na koji deo građana protestuje zbog cene goriva blokadom saobraćajnica, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih ljudi, nedopustiv je i za osudu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

10:18

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

"Blokade automobila u kojima su bebe, deca i starci, naročito na velikim vrućinama, ugrožavaju živote naših gradjana i to nema nikakve veze s protestima zbog cene goriva, već sa uvodjenjem haosa u našu zemlju", rekla je Mihajlović, a saopštio je njen kabinet.

Ona je dodala da Vlada Srbije i resorna ministarstva energetike i finansija svakako analiziraju stanje na tržištu goriva i traže način kako da odgovore na poslednja poskupljenja.

"Da li je cena derivata visoka i da li će akcize biti smanjene to će reći nadležna ministarstva, ali niko nema pravo da blokira ulice i saobraćaj jer tako ugrožava sve ostale građane", istakla je ministarka.

Dodala je da pored načina kako da smanji cenu goriva u Srbiji čime bi se očuvao životni standard gradjana, "Vlada Srbije mora da pronadje način kako da spreči sve neodgovorne pojedince i grupe da pod izgovorom protesta blokadom saobraćajnica ugrožavaju osnovna prava gradjana i nanose im štetu".

"Svako u Srbiji može slobodno da izrazi svoj stav i protest, ali niko ne sme protestima da ugrožava prava i nanosi štetu drugim gradjanima", rekla je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: