Dve decenije obećavane - napokon dobijamo socijalne karte

Beograd -- Ministarstvo za rad počelo je ove godine izradu projekta socijalnih karata, izjavio je ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kako je naveo, to je veliki projekat koji je sada u fazi raspisivanja tendera za tehnički deo, a u drugoj polovini godine biće donet i Zakon o socijalnim kartama.

Kako je objasnio, socijalne karte doprineće borbi protiv sive ekonomije i pružiće uvid svim državnim organima da li osoba koja konkuriše za socijalnu pomoć stvarno i zaslužuje.

"Na taj način vršićemo kontrolu da li sve ono što država daje odlazi u prave ruke, želimo da budemo pravični i da znamo da to što smo dali nije pogrešno", podvukao je ministar.

Đorđević je najavio da Ministarstvo za rad planira izmene niza zakona u ovoj godini koji se tiču radnog prava, poboljšanja rada, sezonskih poslova, za narednu godinu je najavio i izmene drugih zakona - lizing radne snage i socijalno preduzetništvo.

Zakon o radu 2020. godine biće opet izmenjen, naveo je ministar i istakao da bi taj zakon mogao da predvidi da inspektori sa neprijavljenim radnikom na licu mesta sklope ugovor na neodređeno.

Srbija

strana 1 od 262 idi na stranu