HBIS sprema velike investicije: Da rešimo poteškoće...

Za dve godine od kada je HBIS preuzeo Železaru, proizvodnja i rezultati su se mnogo poboljšali, rekao je direktor kineske kompanije "Hestil Srbija" Sihai Song.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 09.06.2018.

11:11

HBIS sprema velike investicije: Da rešimo poteškoće...
Foto: Thinkstock

"Već u januaru, u prvom kvartalu smo dostigli istorijski nivo proizvodnje. Ono što sigurno možemo reći je da će do kraja ove godine HBIS Srbija nastaviti sa radom i daljim razvojom preduzeća", istakao je on za B92.

Song je rekao i da će ove godine staviti akcenat na tržište i razvoj tog dela, a istakao je i da se do sada zadati planovi i ciljevi ostvaruju.

"Sam razvoj celog preduzeća je na dobrom putu i ima veliki uticaj i na razvoj ovog područja", kaže on.

Kada je reč o kadrovskim promenama i dopunama, Song je rekao da je plan, kao i prethodne dve godine, da se svake godine broj uvećava za 200 ljudi godišnje.

"Posebno se to odnosi na mlade i na ljude koji zapravo tek počinju, i to je dobra vest za mlade u Smederevu i okolini, da će svake godine njih 200 imati šansu da pronađu put ovde kod nas", kaže on.

Song je dodao i da imaju jako dobru saradnju sa fakultetima Univerziteta u Beogradu i da će studenti završnih godina imati priliku da završe praksu kod njih, pa i da rade.

Kada je reč o investicijama, Song je istakao da će u skorije vreme raditi na velikim ulaganjima koje će se pre svega odnositi na rešavanje poteškoća koje imaju sa kvalitetom proizvoda, a drugi deo će se odnositi na rešavanje problema koje imaju sa zaštitom životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: