"Država hrani a onda dođu 3 bahata tajkuna i ponude 200.000 RSD"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ugovore o zaposlenju za nekoliko od ukupno 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Najbolja među njima Maša Josipović, koja je sa prosekom 10,00 završila studije i dobila stipendiju Kembridža, rekla je da je ovim činom ostvarena najveća želja diplomaca medicine, da rade i usavršavaju se među svojom porodicom i prijateljima.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se od ponedeljka, kada će 100 diplomaca koji su danas dobili ugovore za posao početi da rade, menja srpsko zdravstvo. Lončar kaže da već 40 godina sluša priče kako država treba da se pobrine za najbolje studente medicine, ali da se tek danas nešto menja.

"Ovi studenti će od ponedeljka dobiti posao, specijalizaciju, plaćene doktorske studije, i tako su im otvorena vrata da budu profesori na Medicinskom fakultetu", rekao je Lončar i posebno se zahvalio predsedniku Srbije, vladi i medicinskim fakultetima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će novi lekari u Srbiji imati obavezu da dva puta duže rade u Srbiji nego što im traje specijalizacija.

“Koliko traje specijalizacija, dvostruko više su u obavezi da rade u državi. To ćemo da radimo i sa nekim drugima, vojskom, specijalcima,…”, naveo je Vučić.

“U ove momke što mene čuvaju država mnogo ulaže, hrani ih, školuje, oblači, trenira, a onda dođu tri bahata tajkuna sa ulice i kažu - evo ti kod mene 200.000 dinara plata, čuvaj moju zadnjicu, pošto ih jure kriminalci. A oni odlaze jer im je to mnogo više od onoga što primaju kod države, 65-75.000 dinara”, rekao je Vučić.

Zbog toga će država uvesti neke dodatne obaveze za zaposlene u tim sektorima, istakao je.

Vesti

strana 1 od 262 idi na stranu