Vulin: Nisu isto pekara i "Sloboda"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je u kompaniji Sloboda, da novi zakon sprečava privatizaciju fabrika vojne industrije ali da omogućava dokapitalizaciju.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 29.05.2018.

17:11

Vulin: Nisu isto pekara i
(Foto: Thinkstock)

"Mi smo doneli zakon kojim se garantuje da će država uvek imati 51 procenat. Mi smo doneli zakon koji sprečava privatizaciju, ali omogućava dokapitalizaciju. Vi ste, do donošenja ovog zakona, 'Slobodu' Čačak u zakonskom smislu tretirali kao i bilo koju drugu fabriku. Između 'Slobode' i pekare koju hoćete da privatizujete nije bilo nikakve razlike u zakonskom smislu. Sada ima. Sada prepoznajemo odbrambenu industriju Srbije, ona se dokapitalizuje po posebnim pravilima, a njena privatizacija nije moguća, jer bi značila da neko kupi 51 procenat. Po ovom zakonu, država Srbija mora da ima 51 procenat", rekao je on.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je u Čačku rekao da bi bio veoma srećan da dođe investitor koji će donate svež novac, nove tehnologije i tržišta ali da će kontrolu nad "Slobodom", i drugim vojnim fabrikama, uvek imati država.

Vulin je najavio da će ta fabrika u Čačku u naredne tri godine dobiti novih 20 miliona evra.

"Očekujemo da će Vlada Srbije uložiti još dodatnih šest miliona evra, a sama kompanija još 13 do 14 miliona evra. Beskrajno nam je važna proizvodnja 'Slobode' i izvoz koji postiže, ali čak važnije od toga jeste ono što ona proizvodi, posebno takozvana pametna municija koja će našoj vojsci omogućiti da bude daleko sposobnija i da ide u korak sa najrazvijenijim vojskama", rekao je on.

On je pustio u radu novi liniju završnog fosfatiranja u "Slobodi" i najavio nova ulaganja u vojnu industriju.

Ministar je podsetio da je prošle godine vojna industrija Srbije izvezla oko 570 miliona dilara a da se ove godine očekuje izvoz od 670 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: