Vučić: Braćo Kinezi, mi vas volimo!

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je veliku zahvalnost predsedniku Kine Si Đinpingu uz poruku da nikada nećemo zaboraviti šta je ta zemlja učinila za Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 25.05.2018.

19:46

Vučić: Braćo Kinezi, mi vas volimo!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Istakao je posebno 5.200 zaposlenih u Železari u Smederevu.

Vučić je u Obrenovcu gde je obišao radove na mostu na Koridoru 11, a koji radi kineska firma, rekao da je Hestil drugi izvoznik u Srbiji, a da će uskoro postati i prvi, i ponovio da su NR Kina i njen predsednik Si sačuvali 5.200 radnih mesta u Smederevu i desetak hiljada onih koji sa železarom sarađuju.

Kako je rekao, nikada takvu pomoć i podršku nismo imali.

On je zahvalio predsedniku Kine što mu je na svako pismo odgovorio, a ponekad i pisao pre nego što mu je pismo uputio, ističući da je to velika čast za Srbiju, uz poruku da ćemo i dalje graditi što bolje odnose sa Kinom.

"Braćo Kinezi mi vas volimo", rekao je Vučić kineskim radnicima, a naveo da očekuje i kineske ponude na tenderu za Bor, ali i dolazak u Zrenjanin na rad na jednom, kako je rekao, ogromnom projektu.

Vučič je rekao i da se nada da ćemo imati priliku da ponovo ugostimo predsednika Kine u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: