"6 agencija u proceduri, nije u redu da ih imenujem" VIDEO

Direktor JUTA Aleksandar Seničić izjavio je da je u procesu oduzimanja licenci šest turističkih agencija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

10:11

Foto: Thinkstock

Seničić je za Prvu TV kazao da ne bi bilo u redu da navodi njihov aimena dok se postupak ne okonča, jer postoji rok od 30 dana da one mogu da ispune uslove da bi opstale na tržištu.

Na pitanje kako da se turisti zaštite o dmogućih prevara turističkih agencija, Seničić je kazao da moraju da paze gde uplaćuju aranžmane i pod kojim uslovima.

“Savet je da obavezno dobro pročitaju ugovor o putovanju i uslove putovanja koje moraju dobiti od agencije. U slučaju da naiđu na problem mogu se obratiti turističkoj inspekciji a ono što mi preporučujemo da putuju preko agencija koje su u sistemu JUTA garancija putovanja i u tom slučaju možete se obratiti nama”, kazao je Seničić.

On je naveo da u tom slučaju JUTA preuzima sve obaveze koje je agencija dugovorila sa putnicima, bez obzira da li je reč o putovanjima koja još nisu realizovana ili koja su u toku, imamo mogućnost ptreko kol servisa da 24 sata odgovorimo i edukujemo.

Govoreći o izboru srpskih turista za ovo leto, Seničić kaže da je Grčka destinacija broj 1.

“Turska i Egipat imaju najveći rast ove godine, Bugarska i Crna Gora vuku veliki broj putnika, Španija i Italija sve su zanimnjivije. Ukupno je 5-7 odsto veći broj turista ove godine”, kazao je Seničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: