"Ako GSP ne može da nađe vozače, kako će agencija?"

GSP „Beograd“ nedavno je raspisao tender za „uslugu traženja, selekcije i dokvalifikacije vozača „D“ kategorije“.

Srbija

Izvor: Danas, A.Popoviæ

Četvrtak, 24.05.2018.

09:11

Foto: Thinkstock

To znači da će to preduzeće ubuduće plaćati privatnoj agenciji zapošljavanje i obuku vozača, umesto da to radi kadrovska služba ovog preduzeća, piše list Danas.

Sindikat SOS u GSP oštro se protivi ovakvoj odluci rukovodstva, naglašavajući da je taj posao kadrovska služba JKP GSP „Beograd“ obavljala godinama i nikada do sada nije bilo potrebe da se preko trećeg lica budući zaposleni prijavljuju za zasnivanje radnog odnosa u GSP-u.

„To samo ukazuje da se radi o nameštanju poslova određenoj firmi ili agenciji koja će te poslove naplaćivati od GSP-a. Pored toga, ovo je samo još jedan u nizu poslova iz delatnosti preduzeća, koji bi ono samo moglo da obavlja, ali se unajmljuju privatne firme i GSP se priprema za privatizaciju“ upozorili su iz SOS sindikata.

Oni su objasnili da je činjenica da na tržištu postoji nedostatak vozačkog kadra, ali da se zato nameće pitanje – ako GSP ne može samostalno da pronađe potreban broj vozača da nadomesti broj vozača koji su napustili ili koji će u narednom periodu napustiti kompaniju, kako bi to mogla neka privatna agencija?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: