"Srbija ispred ostalih; prioritet Niš-Priština"

Transportna zajednica Zapadnog Balkana u Beogradu je već počela da radi i jedan od prioritetnih projekata biće gradnja autoputa Niš - Merdare - Priština.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

12:21

(Foto: Thinkstock)

To je rekla potpredsednica vlade i ministarka gradjevinarstva Zorana Mihajlović.

Ona je kazala novinarima da je Zajednica počela da radi prvim ministarskim savetom u Briselu, zatim održavanjem Upravnog odbora u februaru u Beogradu, kao i će uskoro biti završen izbor direktora i članova stalnog sekretrijata čije će sedište biti u Beogradu.

"Ide javni poziv za izbor direktora i ostalih članova, očekujemo da sekretarijat počne na jesen da radi, prema najavama iz Brisela, ali neka to bude i do kraja godine. Suštinski transpostna zajendica već radi i zna se koje su transportne rute - naša konekcija sa Evropom".

Mihajlović navodi da Srbija već radi na tome, kao i na prioritetnom projektu za gradnju autoputa Niš - Merdare - Priština.

"Od svih zajedničkih projekata, svi idu preko Srbije i u svima njima idemo ispred ostalih zemalja", naglasila je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: