Oružari stupili u štrajk: Potpuna obustava...

Radnici prve smene u fabrici Zastava oružje iz Kragujevca jutros su obustavili rad, a štrajk će se nastaviti i u drugoj i trećoj smeni do ispunjenja zahteva.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.05.2018.

10:03

Oružari stupili u štrajk: Potpuna obustava...
Foto: Thinkstock

Kako je rečeno Beti u sindikatu.Prema rečima predsednika sindikata Dragana Ilića, u prvoj smeni ima oko 1.700 radnika, a jedan manji broj njih ne učestvuje u štrajku.

Ilić očekuje da se o zahtevima pregovara ne samo sa poslovodstvom i Nadzornim odborom već i da se "umešaju" predstavnici države i Ministarstva odbrane.

Oružari traže da fabrika u Kragujevcu bude izuzeta iz postupka privatizacije, koja se predviđa novim Zakonom o naoružanju i vojnoj opremi, kao i da zaposleni budu izuzeti iz umanjenja zarada od 10 odsto.

Među zahtevima je i poboljšanje uslova rada, odgovornost rukovodilaca za loše stanje fabrike, isplata bonusa od 15.000 dinara i regresa do 20. jula.

Traži se puna uposlenost fabričkih kapaciteta, da se razreše svi savetnici i koordinatori zaposleni u poslednje tri godine, objavljivanje koeficijenata onih koji su zaposleni po ličnom izboru direktora, obustava prijema novih radnika dok se ne obezbedi puna uposlenost, da u prijem radnika bude uključen i sindikat, deblokada rada Odbora za bezbednost i da se omogući prisustvo predstavnika sindikata sednicama Nadzornog odbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: