"Srbiju čeka zlatno doba, biće para više nego ikad"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od 2018. do 2022. godine biti zlatno doba Srbije, ukoliko ona uspe da sačuva mir i stabilnost.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 22.05.2018.

13:38

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

"Nijedne godine nam rast neće ići ispod 4 - 4,5 odsto. Budemo li čuvali suficit u budžetu, biće novca više nego ikada, živeće se bolje nego ikada, ali imamo jedan težak, užasno težak uslov, a to je da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je Vučić novinarima tokom posete Bakuu.

On je rekao da zbog vrlo komplikovanih odnosa u svetu, vrlo teške situacije u regionu, a posebno zbog odnosa Beograda i Prištine, to nije lak posao.

"Ali verujem da uz pamet, trpeljivost i strpljenje građana Srbije to možemo da učinimo", dodao je.

Vučić je rekao da je veoma zadovoljan posetom Azerbejdžanu i razgovorima sa predstavnicima kompanija iz te zemlje koje su pokazale interesovanje za ulaganje u hemijski kompleks, banjski turizam i poljoprivredu.

On je rekao da će u septembru u Beogradu biti održan sastanak mešovite komisije i poslovni forum dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: