"Most na Adi najveći saobraćajni problem" - gradi se glavni ulaz

Gradski menadžer Goran Vesić Vesić je rekao se očekuju novi radovi i tenderi u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 19.05.2018.

14:32

(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, radi se na pripremama da urade parking za 194 mesta ispod stubova gde su urađene pristupne saobraćajnice od Tošinog bunara do mosta na Adi. Vesić je dodao da će "tender za izvođenje biti raspisan veoma brzo, odmah po dobijanju građevinske dozvole", kao i da će radovi trajati šest meseci.

"Čekamo građevinsku dozvolu svaki dan, a vrednost će biti 28 miliona dinara i odmah ćemo krenuti u izradu. Pripremamo ceo taj kraj okolo kako bi se primio povećan saobraćaj kada bude otovorena nova autobuska stanica".

Gradski menadžer je rekao da je u planu da se proširi i prilaz mostu na Adi, zato što most nema nikakvog smisla bez pristupnih saobraćajnica, koje prethodna vlast u gradu nikada nije završila.

"Tek prošle godine smo završili pristup sa Tošinog bunara do mosta i sada predstoji gradnja pristupne soabraćaijnice od Rakovice i Vidikovca do mosta na Adi. Prva faza je izmeštanje korita Topčiderske reke, što trenutno radimo i onda ćemo moći da proširimo Bulevar patrijarha Pavla da ima šest traka, što će biti glavni ulaz na most na Adi", rekao je Vesić.

On je naveo da gradska vlast ima i projekat za gradnju topčiderskog tunela kod Topčiderskog brda i da je vrednost te investicije oko 75 milona evra, kao i da će taj tunel izlaziti kod Autokomande, to jest skoro na autoput.

"Kada budemo uradili ove pristupne saobraćajnice, vrednost će biti između 70 i 80 milona evra, a treba nam još oko 150 miliona evra da završimo da taj most na Adi bude funkcionalan. To je jedan od većih saobraćajnih problema koji hoćemo da rešimo", naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je izjavio da je završena izrada projekta za rekonstrukciju i proširenje ulica Anfašističke borbe, Marka Hristića i Jurija Gagarin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: