Stižu Bugari u Paraćin, investicija od 500.000 €

Bugarska firma "Cinkomet", koja počinje objekat u Industrijskoj zoni Zmič u Paraćinu, s proizvodnjom bi trebalo da počne krajem ove ili početkom sledeće godine.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 19.05.2018.

13:41

Stižu Bugari u Paraćin, investicija od 500.000 €
(Foto: Thinkstock)

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović rekao je da je reč o investiciji od oko 500.000 evra.

"Vlasnik namerava da izgradi 1.200 kvadrata proizvodno-poslovnog prostora, gde će za početak raditi devet ljudi, a kasnije će zaposliti još radnika", najavio je Paunović prilikom obilaska radova na pripremi zemljišta za početak izgradnje objekta.

Objekat bi trebalo da bude izgrađen do kraja ove godine i da tada ili početkom sledeće godine počne proizvodnja.

"Cinkomet", vlasnika Velimira Jotova iz Sofije, planira proizvodnju tehničkog cink oksida. To će biti prvo postrojenje u Srbiji za preradu cinkove prašine koja se koristi u prehrambenoj industriji, u proizvodnji mineralnog đubriva, guma, ali i kozmetike.

Paraćinska lokalna samouprava izašla je i ovom investitoru u susret za sve što je u njenoj ingerenciji kako bi što pre počeo da radi.

"Pored ovog preduzeća, imamo i druga preduzeća koja su kupila parcele u Industrijskoj zoni, i zato upravo traju radovi na izgradnji novih saobraćajnica. Očekujem da će vrlo brzo i te parcele biti u vlasništvu preduzeća koja će graditi svoje fabrike. U narednih nekoliko godina cela Industrijska zona biće popunjena malim i srednjim preduzećima", kazao je Paunović.

U Industrijskoj zoni Zmič 14 preduzeća već radi, gradi objekte ili se priprema za izgradnju. Među njima četiri su iz susedne Ćuprije i dva iz inostranstva, jedno je zakupilo objekat a drugo će graditi fabriku.

Paraćinska lokalna samouprava punu podršku daje malim i srednjim preduzećima koja zajedno zapošljavaju veliki broj ljudi, a prilikom investiranja oslanjaju se isključivo na sopstvena sredstva, bez pomoći države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: