Novi radovi na NBG - sve ulice oko buvljaka šire se za po traku

Gradski menadžer Goran Vesić je izjavio da je završena izrada projekta za rekonstrukciju i proširenje ulica Anfašističke borbe, Marka Hristića i Jurija Gagarina

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 19.05.2018.

10:52

Novi radovi na NBG - sve ulice oko buvljaka šire se za po traku
(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, one će moći da prime povećan saobraćaj kada bude završena nova autobuska stanica u Bloku 42, na Novom Beogradu.

Dodao je da je u petak je završena izrada projekta i ukupno će biti rekonstruisana površina od 12.000 metara kvadartnih.

"To je onaj potez ulica oko nove autobuste stanice u Bloku 42 i one će biti sve proširene ulice kako bi mogle da prime veći broj autobusa. Proširujemo sve te ulice za po jednu saobraćajnu traku, koja će biti širine oko 3,5 metra i dužine oko 980 metara", rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Najavio je da će, kroz rekonstrukciju, biti urađena i nova tramvajska stajališta u ulicama Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, kao i da će biti rekonstruisana postojeća i urađena nova biciklistička staza širine 2,2 metra.

Vesić kaže da je ukupna vrednost investicije između 330 i 340 miliona dinara.

"Čim budu radovi na stanici ušlu u grubu fazu na staničnom platou, mi ćemo početi da radimo te saobraćajnice i zavrsićemo ih za devet meseci. Trenutno se radi aneks između železničke i autobuske stanice, vrednost je oko 120 miliona dinara i to će biti gotovo do kraja godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: