Ljajić o ukidanju rominga: Ne stvarati nerealna očekivanja

"Ukidanje rominga podrazumeva izmenu postojeće direktive EU koja podrazumeva ukidanje rominga samo za članice EU, a treba imati u vidu u interese operatera."

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2018.

12:11

Ljajić o ukidanju rominga: Ne stvarati nerealna očekivanja
(Foto: Thinkstock)

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, izjavio je da će na Samitu EU koji se u Sofiji biti potpisana izjava lidera Evropske unije sa predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana, o podršci digitalnoj agendi, što jeste korak ka dogovoru Evropske unije i zemalja regiona o ukidanju rominga, ali i da taj proces neće biti ni jednostavan, ni brz, ni lak.

U agendi bi, objašnjava Ljajić za agenciju Beta, trebalo da bude navedena podrška snižavanju na rominga na Zapadnom Balkanu, kao i stavka podrške procesu ukidanja rominga.

"Proces ukidanja rominga podrazumeva izmenu postojeće direktive EU koja podrazumeva ukidanje rominga samo za članice EU, a treba imati u vidu u interese operatera. Zbog svega toga, jasno je da proces neće biti ni jednostavan, ni brz ni lak, ali i da je ovo korak u pravcu ukidanja rominga. Ne bi trebalo stvarati nerealna očekivanja", istakao je Ljajić.

Ministar je podsetio i da su Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija već potpisale sporazum o snižavanju cena rominga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: