"Nisu njima plate visoke, nego kod vas skandalozno niske"

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) oštro je kritikovao preduzetnike iz tog grada zbog izjava iz kojih se može zaključiti da se zalažu za smanjenje plata radnika

Izvor: Beta
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

- Preduzetnici se bune: Idu nam radnici zbog njihovih većih plata

"Pojedini zrenjaninski preduzetnici negoduju zbog visine zarada koje radnicima isplaćuju u nemačkoj kompaniji Drekslmajer i navode da ih zbog tih, većih plata, napušta sve veći broj radnika, kao i da velike kompanije imaju privilegije u odnosu na male. S obzirom na uslove i intenzitet rada plate u Drekslmajeru nisu uopšte visoke, nego su plate u drugim preduzećima skandalozno niske", poručio je ZSF u saopštenju.

Preduzetnik iz Zrenjanina Dragan Vidaković izjavio da nije reč samo o Drekslmajeru, nego uopšte o svim velikim kompanijama.

"Vidaković je jedan od najgorljivijih pristalica inicijative da se gradu Zrenjaninu promeni naziv u Petrovgrad, bez referenduma i saglasnosti njegovih stanovnika", podsetio je ZSF i ocenio da "nova srpska buržoazija" dobro razume da su nadnice i profit, radnici i kapitalisti u nepomirljivom sukobu.

Dodaje se da "njima ne pada na pamet da radnike zadrže u svojim preduzećima, tako što će im povećati plate i poboljšati uslove rada, već traže da se smanje plate u drugim preduzećima, i da se tako u Zrenjaninu proizvede socijalna katastrofa".

Vesti

strana 1 od 264 idi na stranu