Brnabićeva: Najvažnije mi bilo da se pojavi IMT

Premijerka Ana Brnabić obišla je 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, i rekla da je za nju najvažnije bilo da se na toj manifestaciji pojavi IMT.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 16.05.2018.

18:16

Brnabićeva: Najvažnije mi bilo da se pojavi IMT
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako je istakla, najvažnije je bilo da se pojavi "srpski brend sa stranim kapitalom".

"Sutra iz Indije dolazi tehnička služba TEFE kompanije (koja je kupila IMT), koja će pogledati posed u Jarkovcu, i da se nastavi rad na tome da se do kraja godine izgradi pogon i da počne proizvodnja IMT traktora u Srbiji", rekla je Brnabić i izrazila nadu da će taj pogon biti u Sečnju.

Ona je rekla da očekuje da će do kraja prvog kvartala sledeće godine biti proizvedeni prvi IMT traktori.

Prema njenim rečima, dva glavna pravca Vlade Srbije u oblasti poljoprivrede biće prehrambena industrija i mladi na selu.

"Nastavićemo da subvencionišemo mlade poljoprivrednike, a ono na čemu će se posebno raditi je kako da povećamo vrednost obrade naše prehrambene industrije, kako bi ona uticala na rast BDP. U tom poslu ćemo se u velikoj meri osloniti na strane investitore koje ćemo dovoditi u Srbiju", kazala je Brnabić.

Ona je ocenila da je sajam u Novom Sadu prestao da bude samo "srpski sajam", već da je to međunarodni događaj koji se proširio dalje od regiona.

"Ministarstvo poljoprivrede ima dobru strategiju i sistemski se počelo razmišljeti o poljoprivredi. Na pravom smo putu, iako na njemu ima mnogo problema i moraćemo mnogo da ulažemo. Ono o čemu treba da razmišljamo je prehrambena industrija, jer ona u odnosu na potencijale ne daje dovoljan doprinos našem BDP-u i privrednom rastu, čak iz godine u godinu ona može da ima i negativan uticaj na BDP", kazala je premijerka.

Sajam u Novom Sadu traje do 21. maja, a zemlja partner je Francuska. Izlaže oko 1.500 izlagača iz oko 30 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: