Koridori traže pomoć: Tim za sanaciju u Grdeličkoj klisuri

Beograd -- Koridori Srbije saopštili su da je za sanaciju kosina i potencijalnih klizišta na delu Koridora 10 angažovan poseban ekspertski tim, zajedno sa Svetskom bankom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug, screenshot
Foto: Tanjug, screenshot

Sredinom marta na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri odronila se zaštitna betonska konstrukcija. Izgradnja južnog karaka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru veoma je zahtevna zbog teškog terena, zbog čega je rok za završetak izgradnje više puta odlagan.

“Kako bi se deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, kao jedan od najzahtevnih građevinskih projekata u ovom delu Evrope, završio u propisanim rokovima, najboljem kvalitetu i u skladu sa svim bezbednosnim standardima, Koridori Srbije zajedno sa Svetskom bankom dogovorili su angažovanje posebnog ekspertskog tima koji ima veliko iskustvo u sanaciji kosina i potencijalnih klizišta”, navodi se u saopštenju.

Tim, koji predvodi profesor Marinos Skempas, građevinski inženjer, dokazani ekspert Svetske banke za probleme kosina, će u najkraćem vremenskom roku predložiti tehnička, tehnološka i projektna rešenja koja će obezbediti pre svega, stabilnost svih kosina u Grdeličkoj klisuri, a time garantovati kako bezbednost saobraćaja, tako i samog objekta auto-puta kao dobra u javnoj upotrebi.

Koridori Srbije i pored prethodno sprovedenih geoloških istraživanja u saradnji sa Svetskom bankom, žele da obezbede najveći mogući kvalitet radova na Koridoru 10, kao najznačajnijoj saobraćajnici u Srbiji koja će dodatno doprineti ekonomskom razvoju Srbije.

Srbija

strana 1 od 264 idi na stranu