Saglasnost iz vlade stigla u Niš posle 17 dana

Saglasnost Vlade Srbije da spornih 35 radnika niške vazdušne luke dobiju privremeno produženje ugovora, stigla je u Niš posle više od 2 nedelje.

Srbija

Izvor: Južne vesti, M.Zirojeviæ

Utorak, 15.05.2018.

11:30

Saglasnost iz vlade stigla u Niš posle 17 dana
Foto: Thinkstock

To su potvrdili iz Aerodroma "Konstantin Veliki", navode Južne vesti.

Dugo čekano pismeno odobrenje Vlade Srbije za 35 radnika aerodroma koji su postali nacionalna tema, konačno je “doputovalo” u Niš. Prvo je stiglo u Gradsku kuću, pa je prosleđeno na niški aerodrom. Kako saopštava Kabinet gradonačelnika, Vlada je odluku donela 27. aprila na elektronskoj sednici, a u ponedeljak, 14. maja im je i dostavljena.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prosledilo je Zaključak Vladine komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava, kojim je, na elektronskoj sednici održanoj 27. aprila, data saglasnost JP Aerodrom Niš za angažovanje 35 osoba na određeno vreme, zbog povećanog obima posla. Na ovaj način, 35 radnika dobilo je produžetak ugovora do 31. avgusta ove godine, navode iz Kabineta.

Radnici aerodroma sada čekaju još jednu saglasnost Vlade - za ugovore za stalno. Gradsko veće je taj zahtev aerodroma odobrilo prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: