Vučić: Katastrofalno, biće im značajno veće plate

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio znatno uvećanje plata zaposlenima u zdravstvu, posebno medicinskim sestrama.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.05.2018.

12:09

Vučić: Katastrofalno, biće im značajno veće plate
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

"Od Nove godine zahvaljujući ovim aparatima neće biti listi čekanja", rekao je Vučić na otvaranju Onkologije 2, dodajući da od 2019. godine više neće biti liste čekanja.

"Ovo su najmodernije mašine koje možete da pronađete na najmodernijim kllinikama i najrazvijenijim zemljama. Nastavićemo da ulažemo, a počinjemo i izgradnju novog Kliničkog centra u Beogradu", rekao je Vučić.

On je istakao da veliki problem predstavlja odlazak fizičara i inženjera, najstručnijeg kadra, koji zbog znatno većih primanja odlaze u inostranstvo.

"To je za nas katastrofalno, puno u njih ulažemo a onda ne možemo da im ponudimo odgovarajuću platu", rekao je Vučić.

Drugi problem su medicinske sestre, koje, kako je istakao, rade najteži posao.

"Ranije smo imali 120-150 njih koji se jave na konkurs, danas 15. Ne možemo da realizujemo konkurse i zato će biti značajnog uvećanja plata za medicinske sestre. Ali i za lekare", rekao je Vučić.

Ne kažem da je to dovoljno, ali ako to budemo radili i naredne dve godine, to će biti mnogo bolji uslovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: