Zašto nam treba 130km/h? "Kad imate auto-put kao pistu..."

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da Ministarstvo saobraćaja zajedno sa MUP-om razmatra povećanje brzine na auto-putevima na 130 kilometara na čas.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 12.05.2018.

09:03

Zašto nam treba 130km/h?
(Foto: Thinkstock)

Kako je istakla, to ne isključuje bezbednost na putevima.

"Naš kvalitet puteva danas je potpuno drugačiji i povećanje brzine ne isključuje bezbednost saobraćaja. Prema najnovijim podacima, imamo 25 odsto manje saobraćajnih nezgoda i policija radi svoj posao", rekla je za RTS ministarka Mihajlović.

Kako je rekla, potrebna je veća brzina, a kada imate auto-put kao pistu, "vuče vas da idete brže".

Imamo policiju koja meri prosečno vreme, a nesreće su bile ranije zbog lošeg puta i možda nedovoljne kontrole, kaže Mihajlović i dodaje da je 130 kilometara na čas brzina na auto-putevima u EU.

Ministarka kaže i da je srpska delegacija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem imala fantastičnu posetu Turskoj.

"Delagacija Ministarstva saobraćaja Turske je došla nakon dva dana da radi sa našim ljudima. Mi ćemo pored rada na auto-putu Beograd–Sarajevo raditi i na rehabilitovanju puteva u Raškoj oblasti. Tutin–Sjenica će biti brza saobraćajnica i hoćemo na leto da počnemo rekonstrukciju", dodaje Mihajlovićeva.

Govoreci o mogućoj rekonstrukciji Vlade, Zorana Mihajlovic kaže da je važno da Vlada pravi rezultate i da bude efikasna i dok je tako sve je u redu.

"Postoji predsednik države i najjače stranke i ako bude došao trenutak da se o tome priča, verujem da ćemo o tome razgovarati prvo u stranci", zaključuje Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: