Nemačka pomaže reformu javne uprave u Srbiji

Ministarstvo državne uprave i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju potpisali su Sporazum o sprovođenju projekta za podršku reformi javne uprave u Srbiji

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

12:24

Nemačka pomaže reformu javne uprave u Srbiji
Foto: Thinkstock

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je inicijalna podrška za reformu javne uprave sa 1,5 miliona evra, novim sporazumom povećana na pet miliona evra.

On je zahvalio Nemačkoj i GIZ-u i istakao da je ovo nastavak plodotvorne saradnje u reformi javne uprave.

Podsetio je da je GIZ-om rađeno i na Zakonu opštem upravnom postupku.

"Cilj je da se olakša komunikacija državnih organa kako bi to bilo na dobrobit gradjana i privrede", rekao je Ružić.

Važno je, kako je istakao, da javna uprava bude servis građana.

Ružić je sporazum potpisao sa direktorom GIZ-a u Srbiji Gerhardom Zipelom, direktorkom projekta Aleksandrom Hilbig i pomoćnicom ministra za evropske integracije Srbije Ksenijom Milenković.

U sklopu biletaralne razvojne saradnje Srbije i Nemačke, krajem 2015. godine dogovorena je podrška za sprovođenje prioritetnih mera iz Strategije reforme javne uprave u Srbiji.

Projekat "Podrška reformi javne uprave" realizuje GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), a poseban sporazum o primeni projekta između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i GIZ-a potpisan je marta 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: