Direktorat: Niški aerodrom ima dovoljno osoblja

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije saopštio je da niški Aerodrom "Konstantin Veliki" za postojeći obim saobraćaja ima doboljno osoblja.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 08.05.2018.

08:46

Direktorat: Niški aerodrom ima dovoljno osoblja
Foto: Gettyimages

U saopštenju je navedneo da Direktorat stalno obavlja redovne i vanredne inspekcije i provere na niškom aerodromu, a u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i nenajavljene testove.

"Osoblje koje obavlja operativne poslove na aerodromu 'Konstantin Veliki' je predmet nadzora po pitanjima kompetencija, obučenosti i posedovanja odgovarajućih licenci, sertifikata i potvrda o obučenosti. Za trenutni obim saobraćaja, operater aerodroma poseduje odgovarajući broj ovlašćenog osoblja", istakao je Direktorat.

Dodaje se da će u slučaju utvrđivanja odstupanja od uslova u pogledu broja ovlašćenog osoblja ili bilo kakvih poremećaja njihovog procesa rada, Direktorat prema operateru aerodroma preduzeti mere u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorana Mihajlović izjavila je prošle nedelje da vlasti u Nišu ni poslovodstvo niškog aerodroma "Konstantin Veliki" nisu sposobni da upravljaju tim preduzeće, kao i da "prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika tog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava građane i bezbednost".

Nakon toga su Nadzorni odbor i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović demantovali izjave resorne ministarke o ugroženoj bezbednosti vazdušnog saobraćaja na aerodromu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: