Policija "očistila" Ušće - odneto 100 kola bahatih vlasnika

Beograd -- JKP „Parking servis“ sproveo je veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Parking servis
Foto: Parking servis

Tokom noći, po nalogu komunalne inspekcije, uklonjeno je oko 100 bahato parkiranih automobila u koordinaciji sa Saobraćajnom i Komunalnom policijom, kao i Interventnom jedinicom beogradske policije, saopšteno je iz Parking servisa.

U vanrednoj akciji su između ostalih, dizalicama „pauk“ preneti i luksuzni automobili kao što su „Audi”, „BMW”, „Range rover”, što pokazuje da niko nije privilegovan i da se propisi moraju poštovati, piše u saopštenju.

Direktor JKP „Parking servis“ Beograd Andrija Čupković je ovom prilikom apelovao na vozače da ne parkiraju na zelenim površinama i najavio da će „Zeleni pauk“ nastaviti vanredne kontrole u svim delovima grada.

Foto: Parking servis
Foto: Parking servis

„Večeras smo ovde, jer oko splavova i dalje postoji problem bahatog parkiranja na zelenim površinama. O tome govore i svakodnevni izveštaji Beokom servisa iz Komunalne policije, u kojima je kao jedna od najčešćih prijava upućenih ovim službama navedeno nepropisno parkiranje. Parkiranjem na zelenim površinama pojedinci uništavaju i tek obnovljene zelene površine u parku Ušće, koji je predviđen za rekreaciju i uživanje, kao i za igru najmlađih u prirodi. To ne smemo dozvoliti, moramo stati na put pojedincima koji se trude da naruže sliku lepšeg i boljeg Beograda za koji se borimo”, kazao je on.

Naveo je da će akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila biti nastavljeno i u narednom periodu posebno u parkovima, pored priobalja i ugostiteljskih objekata.

Velike akcije uklanjanja nepropisno parkiranih vozila organizovane su i prethodnih godina. Tada je tokom večeri uklanjano i do 100 automobila iz Ulice Strahinjića Bana i okolnih ulica na Dorćolu, iz Njegoševe ulice, Omladinskih brigada na Novom Beogradu, sa Topličinog venca, okoline Hrama Svetog Save na Vračaru i sa zelenih površina ispred splavova i noćnih klubova.

Vesti

strana 1 od 264 idi na stranu