Srpski proizvođači hrane na najvećem sajmu u Njujorku

Srpski proizvođači hrane ove godine će učestvovati na "Fensi food show New York".

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.04.2018.

15:15

Srpski proizvođači hrane na najvećem sajmu u Njujorku
Foto: Thinkstock

Reč je o najvećem globalnom sajmu koji okuplja gastronome čija hrana se služi na trpezama najzahtevnijih svetskih restorana i konzumenata.

Gastronomsku ponudu Srbije predstaviće najrazličitiji spoj ukusa - od sirovog meda iz Vojvodine sa ariljskim voćem do fruškog sira, vojvođanskih tartufa i namaza od šumskih pečuraka.

Proizvođači su renomirani stručnjaci za specifičnu, nutritivno obogaćenu i bezglutensku hranu sa teritorije naše zemlje.

Predsednik Color Pres Group Robert Čoban objasnio je da je ta manifestacija prilika da kupci iz celog sveta upoznaju srpske proizvode na pravi način.

"Selekciju je vršio USAID, a trudili smo se da proizvođači budu iz svih delova Srbije i najrazličitijih vrsta hrane", rekao je Čoban i dodao da je od devet proizvođača oko polovina iz Vojvodine.

"Fensi food show" biće održan od 30. juna do 2. jula u Njujorku, a pre toga će u Srbiji biti održana najveća regionalna konferencija o hrani i vinu "Food talk 2018" koja će okupiti svetski poznate kuvare, stručnjake i food blogere.

Ovogodišnji domaćin konferencije "Food talk" biće hotel Šeraton, a ova konferencija održaće se 8. juna šesti put za redom u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: