Nova stavka na Infostanu - taksa i do 1.000 RSD

Beograd -- Taksa za angažovanje upravnika zgrada uskoro bi trebalo da se plaća uz račun za "Infostan".

Izvor: Večernje novosti, M.Stanojković
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Već pljušte ostavke

Nedovoljno poznavanje zakona, previše obaveza bez novčane nadoknade, ali i nemogućnost da sa komšijama nađu zajednički jezik pojedine tek izabrane rukovodioce zgrada primorali su da dignu ruke od svega.

Kako bi se osigurali od neplatiša, sve više profesionalnih rukovodilaca višespratnica razmatra mogućnost da do svoje plate dođe na ovaj način.

U JKP "Infostan i tehnologije" potvrdili su "Novostima" da su se stvorili tehnički uslovi i da će sistem objedinjene naplate ovih usluga zaživeti.

Na zahtev upravnika, kao dodatna stavka moći će da se uvrsti - mesečna nadoknada za upravljanje stambenim zajednicama, koja u proseku iznosi oko 250 dinara. U nekim zgradama, u zavisnosti od obima posla upravnika, doseže čak i do 1.000 dinara.

Naplata od vrata do vrata nije dala rezultate, jer su pojedini stanari vešto izbegavali susret sa komšijom - upravnikom, a neki su odbijali i da mesečnu taksu za rad upravnika uplate na tekući račun stambene zajednice. Zbog toga, ne želeći da se svakodnevno sukobljavaju sa stanarima, mnogi upravnici odlučuju se da do svoje zarade dođu preko "Infostana".

strana 1 od 259 idi na stranu