"Stvari su bolje nego ikad, ako želi da ostane, ostaće"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da aktuelni guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ostane na toj funkciji u novom mandatu, javlja "Blumberg"

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.04.2018.

15:54

Foto: EPA/KOÈA SULEJMANOVIÆ

"Tabaković, koja je guverner NBS od 2012. godine, isporučila je rezultate", rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije u intervjuu za "Blumberg", izjasnivši se prvi put javno da on želi da ona ostane na čelu te institucije po isteku tekućeg mandata u avgustu.

"Nisam čak ni razmišljao o bilo kakvim promenama. Stvari su bolje nego ikada. Imamo jak dinar, radimo zajedno na makroekonomskoj stabilizaciji, fiskalnoj konsolidaciji i imamo veoma, veoma dobre rezultate", istakao je Vučić.

"Ako ona želi da ostane, ostaće", poručio je predsednik Srbije.

Njujorška agencija navodi i da je tokom mandata Jorgovanke Tabaković, NBS pooštrila kontrolu kursa dinara kako bi ublažila njegove dnevne fluktuacije u odnosu na evro.

Kreatori monetarne politike su, takođe, smanjili referentnu kamatnu stopu na tri odsto u aprilu ove godine u odnosu na 11,75 odsto koliko je iznosila 2013. godine, što je doprinelo podsticanju privrednog rasta kroz jeftinije kredite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

18 h

Podeli: