Tek što su došli a već pljušte ostavke upravnika

Tek što su se prihvatili posla upravnika zgrade, mnogobrojni "funkcioneri" odlučili su da podnesu ostavku.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti, M.Stanojkoviæ

Utorak, 24.04.2018.

08:29

Tek što su došli a već pljušte ostavke upravnika
Foto: Thinkstock

Nedovoljno poznavanje zakona, previše obaveza bez novčane nadoknade, ali i nemogućnost da sa komšijama nađu zajednički jezik pojedine tek izabrane rukovodioce zgrada primorali su da dignu ruke od svega, pišu Večernje novosti.

Kako su želeli da što pre registruju stambenu zajednicu i ovu obavezu skinu s vrata, posla upravnika pojedinci su se prihvatili neupućeni u zakonske propise. S jedne strane pretrpani zahtevima stanara, a s druge strane nemogućnosti da ih obave na vreme, dovedeni su u poziciju više ne žele da upravljaju stambenim objektom.

“Uselila sam se u novu zgradu i izabrali smo upravnika zgrade, na njegov zahtev. Trebalo je angažovati firmu za čišćenje zgrade, regulisati račune za struju, Infostan, a on to nije bio u stanju da završi. Zbog njegovog neangažovanja svi smo trpeli”, kaže Milica N. iz naselja Vojvode Vlahovića.

Iako smo bili voljni da mu pomognemo, on nije prihvatao sugestije. Zbog toga je odlučio da podnese ostavku. Iako smo mislili da smo sredili sve, sada ponovo moramo da biramo upravnika ili da čekamo prinudnog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: