Vučić: "Iš" nije pristojno, ime mi je Aleksandar

Beograd -- Bitno mi je šta misle građani Niša, ali ja mislim da Aerodrom "Konstantin Veliki" treba da pripadne državi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da aerodrome “Konstantin Veliki“ u Nišu neće moći da se razvija bez države, a kako je naglasila, bez dodatnih ulaganja neće moći da se razvija i izgubiće od konkurentskih aerodroma u Prištini, Skoplju i Bugarskoj.

Vučić je istakao da ako Aerodrom ne pripadne državi, onda ne može da se očekuju i traži pomoć države za njega.

Na pitanje da li će na njegov odlazak uticati najavljeni protesti uz parolu "Iš iz Niš", Vučić je rekao da "iš" i nije baš pristojno.

"Naravno da ću da idem u Niš, ali neću moći da se zadržim koliko sam planirao, moram da sačekam predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska u Beogradu", rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da za građane Niša ovo nije borba za Niš.

"Kako da se borite sa onima koji su uništili Niš i zatvorili sve fabrike. Ja idem u Niš da razgovaram sa onima koji su isterani iz fabrika i koji traže da im isplatim ono što oni nisu", rekao je on.

On je objasnio da će razgovarati sa građanima koji traže pare koje su pre 12 godina zaradili, a oni su im ukrali.

"I sada će ti koji su ukrali pare da kažu iš", upitao je Vučić, dodajući: "Ime mi je Aleksandar, ne odazivam se na to 'iš'".

Vučić je rekao da će u Niš doći sa ponosom kako bi otvorio jednu od fabrika, koju oni nisu ni sanjali da mogu da dovedu u Niš

Predsednik Srbije je nedavno najavio da će uskoro posetiti Niš, zbog dešavanja posle odluke da se niški aerodrom dâ državi na upravljanje, a tada će, kako je rekao, sve rešiti.

strana 1 od 259 idi na stranu