Pljuštale kazne za bašte u Beton hali, da li je bilo osnova?

Komunalna policija upala je u lokale u Beton hali u Beogradu i tražeći rešenja o baštama napisala nekoliko kazni.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 21.04.2018.

21:08

Pljuštale kazne za bašte u Beton hali, da li je bilo osnova?
Foto: Thinkstock

Kako kaže jedan od vlasnika tamošnjih lokala za B92. net, ostali su u šoku jer mesečno već odvajaju za zakup celog poslovnog prostora i niko ih nije obavestio da im treba posebna dozvola za bašte.

"Mi smo jedini zakupci tog celog prostora, kada smo dobili ugovor obavezali smo se na mesečno plaćanje u zavisnosti od kvadrature, uz popust. Što smo uredno i radili. Sudeći prema novonastaloj situaciji, niko od nas onda nema dozvolu, a niko nas nikada nije upozorio niti najavio da bi do ovoga moglo da dođe“.

Kako objašnjava, vlasnici misle da je ova akcija u direktnom nalogu Grada.

"Da li ovo pripada Opštini Stari Grad ili poslovnom prostoru Grada gde smo i učestvovali na tenderu? Mi nismo izašli na pešački deo s baštom niti na kolovoz već su stolovi u okviru prostora koji zakupljujemo. Niko ne želi da izigra nekoga ili da ne plati ali prosto nije jasno kakva nam posebna dozvola treba“, kaže naš sagovornik.

On ističe da je petanestak pripadnika Komunalne policije napisalo rešenja koja podrazumevaju kaznu od 100.000 za preduzeće i 10.000 dinara za direktora ili 50 odsto manje ako se plati u roku od osam dana.

Takođe, ovim rešenjem, mogu biti uklonjene bašte do daljnjeg.

Inače, mesečni zakup za taj deo poslovog prostora je oko 7.000 evra.

Iz Opštine Stari Grad su za B92. net rekli da sporni prostor nije javna površina, ali i da pripada Gradskom poslovnom prostoru, odnosno da to nikada nije bilo opštinsko vlasništvo.

"Formalno, vlasnicima tog poslovnog prostora, odnosno zakupcima, sve što treba jeste da blagovremeno podnesu zahtev za bašte“, rekli su nam iz te beogradske opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: