"Hvala Čačanima što nude aerodrom, žao mi je što je u Nišu drugo"

Svim aerodromima u Srbiji je potrebna pomoć države da bi mogli da se razvijaju i da se u njih investira, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović

Srbija

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

15:11

(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Ona je najavila da će uz pomoć države za par meseci aerodrom Morava kod Kraljeva postati civilno-vojni aerodrom.

Mihajlovićeva je odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što je gradonačelnik Kraljeva zatražio od države da preuzme upravljanje nad aerodromom Morava kako bi proradio kao civilno-vojni, rekla da je i Čačak isto tražio pomoć od države za taj vojni aerodrom u Lađevcima kako bi proradio i za civilni saobraćaj.

"Hvala gradonačelnicima Kraljeva i Čačka, koji su to tražili. Drago mi je što građani ta dva grada mogu da vide značaj tog vida saobraćaja. Žao mi je što sa druge strane u Nišu razmišljaju potpuno drugačije", rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva kaže da je svim aerodromima potrebna pomoć države da bi mogli da se razvijaju i poručuje - ako sa druge strane Niš odluči da to ne želi, onda je ta odluka na građanima, odnosno odbornicima Niša.

Ona je istakla da će država nastaviti da ulaže u aerodrom Morava.

Kako je rekla, građani Kraljeva i Čačka i tog dela Srbije će moći da računaju ne samo na putnički već i na teretni avio-saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: